Accepteren en stap voor stap actie nemen.

accepterenEerst accepteren en dan actie nemen, is wat ik heb geleerd van alles wat ik heb meegemaakt. Dat is tegelijkertijd een enorme openbaring én de simpelste conclusie ooit!

De eerste keer dat ik me hiervan bewust werd, was toen ik wilde afvallen. Het liefst wilde ik in één keer van die kilo’s af en in mijn hoofd was ik daarvoor een gevecht aan het voeren. Ik kon niet accepteren dat ik 10 kilo was aangekomen. Dus wat deed ik hierdoor: van mezelf balen, mezelf op mijn kop geven, tóch een pak koekjes leegeten, want het had toch geen zin…… ik was nog steeds te zwaar.

De waarheid accepteren.

Daarom moest ik accepteren waar ik nu stond. Ik moest de naakte waarheid onder ogen zien en van daaruit stap voor stap gaan doen wat nodig was om daadwerkelijk af te vallen. “Wat is de situatie?”, vroeg ik mezelf af. (Ik ben 10 kilo te zwaar, ik snack elke dag, ik sport niet, ik word moe van suiker.) Waar wil ik zijn en welke stap kan ik nu nemen om daar te komen? (Ik wil die 10 kilo kwijt en ik wil gezond zijn: ik kan vandaag de koekjes laten staan en ik kan vandaag een rondje hardlopen.) Door deze aanpak had ik drie maanden later mijn doel bereikt. 

Je moet het zelf doen.

Wat ik nog meer besefte, was dat ik dit op alles kan toepassen in mijn leven. Ik accepteer dat ik op de bodem van de put zit. Ook moet ik accepteren dat niemand of niets mij hieruit gaat redden, want als ik uit de put wil, moet ik dat zelf doen. Dus als ik nu begin met omhoog klimmen, stapje voor stapje, dan ben ik er over 6 weken uit! Zoals mijn coach Monica altijd zegt: “Hoe eet ik een olifant? Hapje voor hapje. Hoe bereik ik mijn doelen? Stapje voor stapje.”

Wat kies jij?

Zes weken klinkt misschien zwaar en lang, maar het alternatief is, blijven zitten waar je zit. En wees eens eerlijk, wat is nu 6 weken op een mensenleven? De keuze is altijd aan jou en aan jou alleen. Ik kan wel met je meelopen en je stimuleren om door te gaan. Je op je falie geven als je niet doet wat er nodig is. En samen met jou je succes vieren. Dat doe ik met liefde. Laat je me weten wat je kiest?

TIP:. Lees deze blog op de website van Body Mind Release Nederland over het loslaten van de innerlijke oorzaak van stress-eten. 

Lees ook: Loslaten, wat vertel jij jezelf?

Geplaatst in Groei, Healing, Loslaten, Overtuigingen, Persoonlijk, Persoonlijke groei, Tips en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.