“Laat je vuur zien!”

Laat je vuur zien

Je licht ergens over laten schijnen. Think outside the box. Dat is wie jij bent. Jij gaat recht op je doel af, je wil je omgeving vooral laten zien wat voor jou allang duidelijk is. Jouw uitdagende en rechtstreekse manier van doen zorgt echter wel voor verbazing. Je bent meer yang dan yin.”

(Uit: Nine star ki element 9 vuur – Nadine Melenhorst) 

Toen ik in aanraking kwam met de Nine Star Ki astrologie, ontdekte ik dat mijn hoofdteken ‘9 vuur’ is. Aan de ene kant herkende ik me helemaal niet in de beschreven eigenschappen, zoals extravert, uitdagend en rechtstreeks, een ondernemende en actieve geest, recht op mijn doel afgaan. Aan de andere kant voelde ik al heel lang een groot verlangen om dat allemaal wél te zijn. Nu begrijp ik waarom! Dit ben ik! Dit heb ik allemaal in me, het zit alleen verstopt onder een dikke laag stof. Ik kón niet anders dan hier iets mee doen.

Ik besloot opnieuw mijn verlangen te volgen om echt mezelf te zijn en mezelf te laten zien. Al wist ik nog niet hoe, ik had wel meer inzicht gekregen in het waarom; een ‘9-vuur-mens’ kán niet anders dan groeien; zoals vuur zich wil uitbreiden (en dat ook gewoon doet), zo is dat vanzelfsprekend ook mijn grootste verlangen en laat ik me daarbij door niets of niemand tegenhouden. Ook al leidt het soms tot onbegrip en frustratie van mijn dierbaren….

Zoals verwacht, kwamen er dingen op mijn pad! Ik deed mijn tweede vuurloop. De eerste keer dat ik ging, was zo bijzonder; de sfeer, de rituelen en natuurlijk het lopen over de hete kolen. Magisch! En het viel me toen al op dat ik me heel fijn voelde bij het vuur. Dat begrijp ik nu helemaal. De tweede keer was weer heel anders, maar wat deze keer ontzettend gaaf was, was dat we de andere deelnemers mochten te vragen iets naar ons te roepen, terwijl we over de hete kolen liepen. “Laat je vuur zien!” werd de kreet die ik wilde horen. Ik kan je niet uitleggen wat het met me deed om dat te horen, terwijl ik vastberaden over de kolen liep. Het was alsof ik een hele stevige intentie plaatste en dat heb ik de afgelopen tijd gemerkt.

Ik begon mijn eigen vuur te herkennen in de dingen die ik doe. Het lukte me om wat meer ruimte in te nemen en ik ging het Universum weer om begeleiding vragen. Zeven weken geleden stuitte ik bij mijn zoektocht naar een opleiding op de Body Mind Release methode. Het sprak me meteen aan, omdat je in een vrij korte tijd van een heleboel ballast af zou kunnen komen. Het leek me fijn om anderen zoiets te kunnen bieden, maar meer nog had ik het gevoel dat het mijzelf enorm zou helpen. Ballast loslaten om zo terug bij mijn vuur te kunnen komen. Ik had van tevoren hele hoge verwachtingen van BMR, maar als ik zie wat het voor me gedaan heeft, dan was dat helemaal terecht.

Na vijf weken BMR ervoer ik al meer energie (en dus minder vermoeidheid), ik voelde me comfortabeler in een groep, ik had meer rust, ik ergerde me minder en voelde me meer zichtbaar. Na zes weken voelde ik me ook nog eens vrolijker en had ik meer focus en ruimte in mijn hoofd. Ik kan het weer zelf aan! Voor mij betekende dat ook dat de anti-depressiva de prullenbak in konden. Waar ik die eerst nog nodig had om op de been te blijven, bruis ik nu van de energie en de levenslust. Nu kan ik anderen helpen met deze bijzondere therapie, ik word hier zo gelukkig van!

Geplaatst in Gevoelens, Groei, Loslaten, Overtuigingen, Persoonlijk, Persoonlijke groei en getagd met , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.