Loslaten van ergernissen, goed voor je gezondheid

Loslaten van ergernissen

Hoe weet je wat je mag loslaten en hoe doe je dat?

Wat wil ik loslaten vandaag en waarom? Ik geef je een voorbeeld uit mijn eigen leven. Met als ingrediënten: ergernis, egoïsme, pubers, eieren en in de spiegel kijken…. Misschien weet je al dat wij 7 gezellige kippen hebben, die sinds kort allemaal elke dag een ei leggen. Superleuk en veel lekkerder dan de eieren uit de supermarkt. Maar de meeste eitjes zijn nog niet zo groot. De kip die het langste legt, legt de grootste eieren en soms zijn die wel twee keer zo groot als de rest. Ik word daar dus blij van en verheug me erop zo’n groot ei klaar te maken. Maar georganiseerd als ik ben, liggen de eieren bij ons in de keuken op volgorde van datum. First in, first out is mijn werkwijze, want zo heb je geen ‘oude’ eieren liggen. Gisterenavond lagen er wel 30 eieren en die twee joekels waren nog lang niet aan de beurt om opgegeten te worden.

Razend!

Je raadt vast wat ik vanochtend aantrof nadat één van onze pubers vannacht een paar eieren had gebakken…. nou niet die twee grote eieren in ieder geval! Maar twee lege plekken in het tweede doosje…..

Dit maakte me woest! Egoïstisch en asociaal vond ik het om zomaar de twee grootste eieren eruit te halen en op te eten, terwijl ik degene ben die voor de kippen zorgt, de poep schept en op mijn knieën in het hok moet gaan zitten om de eieren te rapen. Om te spetteren, was ik.

Wat zegt dit over mij?

Sinds ik Body Mind Release doe, weet ik dat zulke heftige gevoelens over een situatie, júist iets zeggen over mij. Jammer, maar het ligt helemaal niet aan die puber die aan zichzelf dacht. Het ligt aan mij! Waarom word ík hier zo boos van? Waarom raakt het mij? Waar ik me aan erger bij een ander, is iets wat ík zelf los mag laten. Ergens heb ík nog egoïsme in me en voel ik me asociaal. Ik herinner me ook weer hoe boos ik word als mijn lief me beschuldigt van ‘alleen maar met mezelf bezig zijn’. Dit zijn dus dingen die ík mag loslaten.

Wat ga ik deze Paasdagen loslaten?

De gevoelens en overtuigingen, die mij op dit moment beperken, laat ik los: ‘egoïsme’, ‘asociaal gedrag’ en ‘alleen met mezelf bezig zijn’. Met BMR kan ik dat heel gericht en zelfstandig doen.

Waarom zou ik loslaten?

Wat heb ik eraan om dit los te laten? Wanneer een bepaald gevoel of overtuiging getriggerd wordt, verkrampt je weefsel. Dit kost energie (het maakt je moe) en kan klachten en zelfs stress veroorzaken. Wanneer je gericht loslaat, kan dit gevoel of deze overtuiging niet meer getriggerd worden, je staat er neutraal tegenover, waardoor je klachten verdwijnen.

Probeer het zelf

Kijk dit weekend eens in je eigen omgeving. Waar erger jij je aan bij anderen? En wat zegt dit over jezelf?

P.s. sorry dat ik je de kans ontneem om een ander de schuld te geven…. Vanaf nu kijk je eerst naar jezelf. Afgesproken?

P.s. 2 meer weten over loslaten met BMR? Lees hier verder of bezoek een van de informatiebijeenkomsten.

P.s.3 Hier vond ik nog een interessant artikel voor je over ergernissen en wat je ervan kunt leren.

Geplaatst in Gevoelens, Groei, Loslaten, Overtuigingen, Persoonlijk, Persoonlijke groei, Tips en getagd met , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.