Loslaten. Wat vertel jij jezelf?

Loslaten, hoe dan?

Het loslaten van mijn kinderen was een zware kluif die ik na mijn scheiding moest overwinnen. Wat had ik een pijn toen ik ze ineens maar de helft van de tijd meer bij me had. Ik heb zo gevochten voor meer tijd met ze; ze waren nog zo klein. Het lukte me niet. Als ik verder wil, moet ik ze loslaten, wist ik. Ik probeerde de pijn toe te laten en zo kon ik het verlies stukje bij beetje verwerken. Jaren heeft het me gekost voor ik de situatie kon accepteren en ik met droge ogen afscheid van ze kon nemen als ze naar hun vader gingen.

Ik las in mijn aantekeningen van mijn opleiding :”Wil je de korte route of wil je de korte route?” Nou, ik had de lange route! En dat is precies de reden waarom ik jou graag de korte route wil laten zien. Wil je loslaten? Hier zijn mijn tips.

Ten eerste: accepteer de situatie zoals hij is.

Hoe meer je ertegen vecht of erover klaagt, hoe meer pijn, boosheid, onrust, ongemak etc. je zult ervaren. Want wat je aandacht geeft, groeit. Accepteren wat er is en laat alle gevoelens die daarbij horen, toe. Voel ze en merk op waar in je lichaam je ze voelt en je zult merken dat deze gevoelens vanzelf weer overdrijven. Je voelt je dan een stuk lichter en misschien zelfs opgelucht.

Is dit voldoende om iets helemaal los te kunnen laten?

Bij de echte uitdagingen in je leven meestal niet. Je kunt je vast wel situaties indenken waar de één veel meer last van heeft dan de ander. De één verliest zijn baan en is maanden totaal van slag, terwijl de ander even stevig baalt en vervolgens gemotiveerd op zoek gaat naar ander werk. De overtuigingen die je hebt, spelen hierbij een belangrijke rol. Wie denk je dat er eerder over zijn verlies heen is? Degene met de overtuiging: “Zie je wel, ik ben niet goed genoeg.” of  degene met de overtuiging: “Ik red me wel.”?

Hoe kom je aan deze overtuigingen?

Als je last hebt van een vervelende gebeurtenis of traumatische ervaring die je ooit had, dan heb je gek genoeg niet eens zo’n last meer van de gebeurtenis zelf. Je hebt dan last van de beperkende gevoelens en overtuigingen die je toen aan die gebeurtenis hebt gekoppeld. Stel je bent bijna verdronken toe je 4 was. Dan kan het zijn dat je nu nog bang voor water bent, ook al kun je zwemmen en is daar geen reden voor. Ooit ben je heel bang geweest in het water en heb je daar de overtuiging aan gekoppeld dat een zwembad eng is of dat je bang bent om met je hoofd onder water te gaan.

Werk aan je beperkende overtuigingen, want ze zijn gewoonweg niet waar!

En, goed nieuws, je kunt ze veranderen. Wat vertel jij jezelf? Dat je niet goed genoeg bent? Dat je ‘alleen zijn’ niet overleeft? Dat je maar beter niets kan zeggen, want…? Misschien is het tijd voor een nieuw verhaal. Body Mind Release heeft mij hier heel erg bij geholpen.

In zes weken laat je stap voor stap beperkende gevoelens en overtuigingen los

Op een simpele manier, maar wel één die dagelijkse discipline van je vraagt. Wil jij nú echt loslaten en weer goed in je vel zitten, weer kunnen genieten en persoonlijke groei doormaken? En wil je daar dagelijks 2x een kwartier in investeren? Kijk dan eens of BMR iets voor je is.

Heb je nog vragen of wil je een vrijblijvend en gratis intakegesprek? Mail me gerust.

Geplaatst in Gevoelens, Groei, Loslaten, Overtuigingen, Persoonlijk, Persoonlijke groei en getagd met , , , , , , , , , .

Eén reactie

  1. Pingback: Accepteren en stap voor stap actie nemen. - Fealing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.